Fotó: www.mtkbudapest.hu/Hegedüs Gábor
MTK

MTK: Jelentősen támaszkodnak a fiatal játékosokra - ennyit játszottak az őszi idényben

Előtérben vannak a fiatal játékosok a másodosztály listavezetőjénél: a lehetséges játékpercek közel 40%-át 21 éven aluliak töltötték a pályán.
Nyikes Zoltán 2019. december 6., péntek 10:44
Fotó: www.mtkbudapest.hu/Hegedüs Gábor
Előtérben vannak a fiatal játékosok a másodosztály listavezetőjénél: a lehetséges játékpercek közel 40%-át 21 éven aluliak töltötték a pályán.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. december 6., péntek 10:44

Az NB II-ben tizennyolc fordulót követően listavezető és a Magyar Kupa 8. fordulójában az egy osztállyal feljebb játszó DVTK-t búcsúztató MTK Budapest a hivatalos oldalán tett közzé egy összesítést arról, hogy az idény eddig eltelt szakaszában kinek mennyi játéklehetőség jutott a kerettagok közül.

A rangsort a kék-fehérek univerzális futballistája, Katona Máté vezeti, aki 1643 percet futballozott az ősszel, és három alkalommal a kapuba is talált. A listán Lencse László követi őt, aki hat perccel kevesebbet játszott. A rutinos csatár a klub házi góllövőlistájának élén áll 9 góllal.

A védők, a középpályások és a támadók közötti rangsor után a klubhonlap kiemeli, hogy az MTK milyen komolyan támaszkodik a fiatal játékosokra.

A lehetséges játékpercek közel 40%-át (39,75%-át) 21 éven aluli labdarúgók töltötték a pályán,

ha pedig a 23 éven aluliak perceit nézzük, akkor elmondható, hogy a lehetséges játékidő felében (50,25%) ők kaptak lehetőséget. Egy kivétellel - Schön Szabolcs - mindenki a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia növendéke.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
ZTE
Márton Gábor
Márton Gábor vezetőedző elmondása szerint a következő idényben is ő ül majd minden bizonnyal a Zalaegerszeg kispadján, és hosszabb távra tervez a kék-fehéreknél. (sportal.blikk.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz