Kivásárolná Zidane-t a Juventus, 32 éves edző mondott nemet a Realnak – külföldi körkép

Minden érdekes külföldi focihír péntekről egy cikkben.
Nyikes Zoltán 2020. március 6., péntek 21:39
Minden érdekes külföldi focihír péntekről egy cikkben.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. március 6., péntek 21:39

ANGLIA

Manchester City: Továbbra is nagy erőkkel próbálja megszerezni a City az Internazionale szlovák válogatott védőjét, Milan Skriniart, akiért korábban már tett egy 65 millió eurós ajánlatot, ám ez kevésnek bizonyult, így a következő ajánlat már 85 millió lesz. (Calciomercato)

Liverpool: A fordulót megelőző sajtótájékoztatón Jürgen Klopp bejelentette, hogy a Bournemouth elleni bajnokin nem Alisson, hanem Adrián fog védeni, miután a brazil kapus izomsérülést szenvedett a csipőjénél. A német tréner ekkor még úgy tudta, annak sincs akadálya, hogy Alisson az Atlético Madrid elleni BL-visszavágóra újra bevethető állapotban legyen, ám a legfrissebb hírek szerint a jövő szardai találkozón sem lehet ott a pályán a hálóőr  (Sky Sports)

Manchester United: Győztes meccs után mocskolták játékosukat az MU szurkolói – videó

Chelsea: A Liverpool után a Chelsea is kiszemelte magának a Trabzonspor kapusát, Ugurcan Cakirt, akit Kepa Arrizabalaga helyére vennének meg nyáron 26 millió fontért. (Fotospor)

Arsenal: Mikel Arteta menedzser elismerte, hogy nem vették fel a kapcsolatot a Real Madriddal Dani Ceballos végleges megszerzésének ügyében. A 23 éves középpályás a szezon végéig kölcsönben szerepel a londoniaknál. (Goal)

Crystal Palace: Egy évvel, 2021-ig meghosszabbította szerződését Roy Hodgson, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Crystal Palace vezetőedzője. A klub honlapjának beszámolója szerint a 72 éves szakember 2017 szeptembere óta irányítja az együttest, első idényében 11., az azt követőben pedig 12. lett a Premier League-ben, 113 mérkőzésen ült a kispadon, 40 győzelem mellett 46 vereség és 27 döntetlen a mérlege. Hodgson - aki volt angol szövetségi kapitány is - edzői karrierje 44 évvel ezelőtt kezdődött, jelenleg ő az angol élvonal legidősebb trénere. A Crystal Palace 28 forduló után a 12. a Premier League-ben. (MTI)

Newcastle United: Jonjo Shelvey és Matt Ritchie is meghosszabbította szerződését 2023 nyaráig.

Championship:

Olvastad már?
Megerősítve: Új magyar sportcsatorna indul, Nagy Ádámék mellett három topcsapat képernyőn
A csakfoci.hu hét eleji hírének megfelelően a március 30-án induló Aréna 4 nevű csatorna az angol másodosztály és a skót élvonal küzdelmeinek, és három klub-tv sugárzásának jogait is megszerezte.
Elolvasom

SPANYOLORSZÁG

Real Madrid: A  klub egyelőre kivár és hosszabban kívánja majd monitorozni Erling Haalandot, mielőtt ajánlatot tenne a Borussia Dortmund 19 éves norvég támadójáért. Az pedig szinte kizárt, hogy erre már 2020 nyarán sor kerüljön. Haaland a télen megkötött szerződése 2024-ig szól Dortmundban (AS)

Barcelona: Quique Setien vezertőedző cáfolta, hogy megbomlott volna az öltözői egység a stáb és a játékosok között, miután a katalánok 2-0-ra kikaptak a Real Madrid elleni El Clásicón. "Nagyon boldogok vagyunk az öltözői atmoszférával, nincs semmiféle probléma. Sokkal nehezebb helyzetre számítottam, a játékosok mindent elfogadnak szó nélkül, kiemelkedő hozzáállást tanúsítva. persze nyilván van, akit könnyebb meggyőzni, van, akit picit nehezebb, de ilyen az élet. Szerintem csak a média próbál valami olyat találni, ami nem is létezik" (Sport)

OLASZORSZÁG

Juventus: A torinóiak nyáron elhalasztják az AS Roma sztárjának, Nicolo Zaniolónak a leigazolását, miután az 5-szörös olasz válogatott támadó középpályás előreláthatólag csak augusztus végén épül fel a súlyos sérüléséből, ezért egy ideig csak monitorozni fogják a játékos formáját. A 20 éves labdarúgóért 55 millió eurós ajánlatot készült tenni a Juventus. (Calciomercato) Újra előtérbe fog kerülni viszont a PSG-nél kölcsönben játszó Inter-támadó, Mauro Icardi megszerzése, akiért 100 millió eurót sem sajnálnának. (Calciomercato) Sajtóhírek szerint a Real Madridnál dolgozó, a Juventusnál korábban nagy sikerrel futballozó Zinedine Zidane-t szeretnék leültetni a nyártól a kispadra. Andrea Agnelli klubelnök 7 millió fontos éves fizetést adna a franciának (Daily Mail)

AC Milan: Komolyan érdeklődnek az RB Leipzig francia védője, Dayot Upamecano iránt, akit a milánóiak vezető megfigyelője, Geoffrey Moncada többször is megtekintett élőben, Massimiliano Mirabelli sportigazgató pedig már elkezdte a tapogatózásokat a játékosnál. A 21 éves játékos kivásárlási ára 60 millió euró. (Mundo Deportivo)

AS Roma: A Manchester Unitedtől erre a szezonra kölcsönvett Chris Smallingért a nyáron 25 millió fontot tehet a Roma, hogy végleg megszerezze az angol védőt. (Metro)

NÉMETORSZÁG

Bayern München / Borussia Dortmund: Mindkét német sztárcsapat megkezdte a tárgyalásokat a Paris Saint-Germain szélsővédőjével, a belga válogatott Thomas Meunier-vel, akinek a szerződése lejár a szezon végén, így szabadon igazolhatóvá válik. (Goal)

RB Leipzig: A lipcsei klubot irányító Julian Nagelsmann elismerte, hogy korábban nemet mondott a Real Madrid megkeresésére. "Nemet mondtam, de fontos leszögezni, hogy hivatalos szerződés-ajánlatot nem kaptam. Találkozni akartak velem, és lett volna nagyjából két hetem, hogy valamennyire megtanuljak spanyolul. De sok idő áll még előttem, nekem nem öt évem van arra, hogy komoly pénzt keressek, hanem 10-20. Egy 50 éves edző nyilván nem mond nemet a Real Madridnak, és most már elmondhatom, hogy jó döntést hoztam. Itt, Lipcsében tanulhatok még a hibáimból és jobb edzővé válhatok. Erre egy topklubnál nincs lehetőséged. Ha nem nyersz, kirúgnak" - mondta a 32 éves német tréner a Daily Mailnek.

VILÁGFOCI

Dánia: A koronavírus-járvány miatt Dániában is zárt kapuk mögött rendezik meg a labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit. Az élvonalban szereplő FC Köbenhavn még az Európa-ligában is érdekelt, s amint azt a klub pénteken közölte: a török Istanbul Basaksehir elleni nyolcaddöntős párharc hazai visszavágójára sem mehetnek be a nézők. A dán miniszterelnök, Mette Frederiksen arra szólított fel, hogy minden olyan tömegrendezvényt mondjanak le vagy halasszanak el az országban, amely ezernél több embert vonz. Az intézkedés egyelőre március végéig érvényes. (MTI)

Brazília / Paraguay: Döntöttek a hamis útlevéllel lebukott Ronaldinho ügyéről: “Ajándékba kapta”

https://www.facebook.com/csakfoci.hu/photos/a.487354731307375/2923158041060353/?type=3&theater

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz