Döntöttek az MU pánikigazolásának jövőjéről, 40 millióért távozhat a Barca-védő – külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb hétfői hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Csakfoci Admin 2020. június 1., hétfő 22:55
A legfontosabb és legérdekesebb hétfői hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. június 1., hétfő 22:55

KORONAVÍRUS

Rovat: Megdöbbentő, 16 koronavírusos játékos van az élvonalbeli csapatnál

ANGLIA

Manchester City: A Bayern München szerződtetné a Manchester City német válogatott szélsőjét, Leroy Sanét és a Bayer Leverkusen középpályását, Kai Havertz-t. (Evening Standard)

A Celtic szerződtetné a Manchester City 37 éves kapusát, Claudio Bravót. (Times)

Manchester United: A francia sajtóhírek szerint a Juventus és a Real Madrid visszalépésével Paul Pogba kizárólag a Paris Saint-Germain csapatában folytathatja karrierjét, amennyiben távozik az Old Traffordról. (Le10 Sport)

A téli átigazolási hajrában érkező Odion Ighalo továbbra is maradhat a Manchester Unitednél, miután január 31-ig meghosszabbították a kölcsönszerződését.

Chelsea: A Chelsea elhappolná a PSG orra elől a Porto brazil balhátvédjét, Alex Tellest. (Le10 Sport)

Arsenal / Liverpool / Tottenham: A Lille visszautasította a felsorolt három klub ajánlatát, amit a 21 éves nigériai támadóért, Victor Osimhenért tett a három angol topcsapat. (Mail)

Arsenal: Az Arsenal meghosszabbíthatja David Luiz szerződését. (Evening Standard)

Liverpool: A Liverpool fiatal középpályása, Harvey Eliot leszögezte, nem szándékozik a Real Madridhoz igazolni. (The Athletic)

Everton: Az Evertonban köthet ki a dán kapus, Jonas Lossl, aki a szezont a Huddersfield Townban tölti kölcsönben. (Yorkshire Evening Post)

Championship: A BBC információi szerint június 20-án folytatódnak a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett angol másodosztály küzdelmei.

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: Sajtóhírek szerint a Barcelona ismét kölcsönadhatja Coutinhót, akiért egy szezonra 9 millió fontot kér. Coutinhót a Chelsea-vel, az Arsenallal, a a Manchester Uniteddel és Leicester Cityvel is szóba hozták már az utóbbi időben. (Mundo Deportivo)

Sajtóértesülések szerint a Barcelona és a Manchester City között Nelson Semedo átigazolásával kapcsolatban az utolsó fázisban járhatnak az egyeztetések. A spanyol és angol lapok úgy tudják, a portugál jobbhátvéd 40 millió euróért válthat majd klubot a nyáron. (Sport)

Real Madrid / Liverpool: A Real Madrid és a Liverpool is leigazolná a Rennes francia U21-es válogatott középpályását, Eduardo Camavingát. A 17 éves játékost a Manchester United is szívesen látná a soraiban. (Evening Standard)

Real Madrid: Spanyol sajtóhírek szerint a Real Madrid nyáron leigazolhatja a Celtic hátvédjét, Kristoffer Ajert.

Tartalékcsapata pályáján, hatezer férőhelyes stadionban játssza zárt kapus hazai mérkőzéseit az újrainduló spanyol labdarúgó-bajnokságban a Real Madrid.

A koronavírus-járvány hatására három hónapig szüneteltek a La Liga küzdelmei, amelyek a 28. fordulóval június 11-én indulnak újra, a fővárosi együttes pedig június 14-én fogadja az Eibart. Erre a Madrid külvárosában található, Alfredo Di Stéfanóról elnevezett létesítményben kerül sor, amelyet általában a Castilla használ.

A királyi gárda otthona, a Santiago Bernabéu Stadion felújítási munkálatai jelenleg is zajlanak.

A német után a spanyol lesz a második az európai topbajnokságok közül, amelyik a pandémiát követően újraindul. A liga közölte, minden mérkőzésen megemlékeznek „a világjárvány ellen harcoló hősökről”: a bajnokik 20. percében az üres stadionokban előre rögzített taps hangzik majd fel, amely a szurkolók által felvett videókból származik majd. Javier Tebas, a liga elnöke elmondta:

Azt szeretnénk, hogy azzal együtt is változatlanul közel érezzék magukat a csapatukhoz, hogy nem lehetnek ott a stadionokban, nem tudják megünnepelni kedvenceiket. A játékosok pedig ezáltal érezhetik a szurkolók támogatását.

A legtöbb találkozót kései időpontban játsszák majd a Spanyolországban ilyenkor szokásos magas hőmérséklet miatt, néhány összecsapásra azonban kedvező időjárási előrejelzések esetén korábban is sor kerülhet. Az újraindulás első hétvégéjén rendeznek majd mérkőzéseket 13 órai kezdettel is. (MTI)

La Liga: Hivatalossá váltak a június 11-én újrainduló spanyol élvonal első mérkőzéseinek kezdési időpontjai. Az első bajnoki a június 11-én 22 órakor kezdődő Sevilla - Betis találkozó lesz, ezt pénteken két, szombaton négy, vasárnap pedig három meccs követi. A címvédő Barcelona szombaton 22 órától a Mallorca vendége lesz, a Real Madrid pedig vasárnap 19:30-tól az Eibart fogadja.

OLASZORSZÁG

Juventus: Sajtóértesülések szerint a Juventus kész lenne felajánlani Federico Bernardeschi játékjogát, a Chelsea-ben játszó Jorginhóért. A Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy Maurizio Sarri szívesen dolgozna újra együtt a Brazíliából honosított mélységi irányítóval, akit alapvetően a Chelseabe korábbi csapatából, a Napoliból szerződtetett. Bernardeschi is állítólag nyitott lenne arra, hogy a londoni kékekhez szerződjön, tehát a csereüzlet abszolút esélyes. Azonban a Chelseanél még nem tudni mennyire szívesen válnának meg a 28 éves olasz középpályástól. (Juventushungary)

AC Milan: Az AC Milan hivatalosan is megerősítette, hogy Zlatan Ibrahimovic napokon belül újra edzésbe állhat, és a csapattársaival együtt készülhet.

Internazionale: Az Inter továbbra is megtartaná az idei szezont kölcsönben náluk töltő Alexis Sánchezt. (Sky Sports Italia)

Napoli: Az Arsenalban köthet ki a Napoli lengyel gólvágója, Arkadiusz Milik. (La Repubblica)

Torino: A Torino hivatalos felületein közölte, Daniele Baselli nem lép pályára a szezon hátralévő részében, miután térdsérüléssel bajlódik.

Serie A: Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke szeretné, ha júliustól már nézők előtt rendezhetnék a Serie A mérkőzéseit.

Elképzelhetetlen, hogy egy 60 vagy 80 ezer fős stadionban nincs hely a szurkolók egy kisebb csoportja számára a szükséges óvintézkedések mellett. Tiszta szívből kívánom, hogy így legyen

- nyilatkozta Gravina. Az olasz élvonal várhatóan június 20-án folytatódik, egyelőre zárt kapuk mögött. A stadionokban a szigorú szabályok szerint csak a csapatok, az alkalmazottak, az újságírók és a hivatalos személyek tartózkodhatnak, alkalmanként legfeljebb háromszázan. Gabriele Gravina kijelentette, aggódott, amikor Franciaországban befejezettnek nyilvánították az idényt. "Az volt a legnehezebb nap, hiszen amikor az öt nagy bajnokság közül az egyiket elveszítettük, tudtuk, ez ránk is súlyos hatással lehet" - mondta. A szövetség elnöke közölte, új javaslatokkal fognak előállni annak érdekében, hogy az illetékesek változtassanak a jelenlegi karanténszabályon. Ennek értelmében ha egy játékos vagy stábtag pozitív koronavírus-tesztet produkál, akkor az egész csapatnak 14 napot elszigeteltségben kell töltenie az edzőközpontban, a fertőzött pedig karanténba kerül. A szövetség elnöke elárulta, folyamatosan tartják a kapcsolatot Vincenzo Spadafora sportminiszterrel, és bár voltak feszült pillanatok, ugyanazt az alapelvet vallották: a labdarúgásnak újra kell indulnia, amikor az ország elkezd visszatalálni a megszokott kerékvágásba. (MTI)

NÉMETORSZÁG

Bayern München: David Alaba nem igazol át sem az FC Barcelonához, sem a Real Madridhoz, hanem marad továbbra is a Bayern München labdarúgója, bár új szerződését még nem írta alá. A német bajnoki címvédő együttes és az osztrák válogatott hátvédjének elutasító álláspontjáról a katalán Sport adott hírt. Korábban Hansi Flick, a bajor csapat vezetőedzője leszögezte: minden áron meg kívánja tartani a több poszton is kiváló játékost. "Mindenki tudja, hogy azt kívánom, bárcsak itt maradna David, aki nálunk nevelkedett klasszis hátvéddé, és tíz éve a felnőtt keretben van" - jelentette ki egy hete az 55 éves tréner, hozzáfűzve: mivel jövőre lejár Alaba szerződése, "sürgősen lépnünk kell". A 27 éves osztrák futballista iránt a hírek szerint az FC Barcelona és a Real Madrid mellett a Chelsea, a Manchester City és a Juventus is érdeklődik, a Bayern pedig idén kaphat érte utoljára kivásárlási összeget, mivel 2021-ben szabadon igazolhatóvá válik. A 72-szeres válogatott Alaba 2008-ban került Münchenbe, majd két szezon elteltével lépett pályára az első csapatban. (MTI)

Légiósok: Gulácsi gólpasszt adott, újra dobogós a Leipzig – videó

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz