Az MU lecsapna a Liverpool célpontjára, a Barca gólvágója a Juventushoz tart - külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb keddi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Dudás Gábor 2020. szeptember 1., kedd 22:00
A legfontosabb és legérdekesebb keddi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Dudás Gábor 2020. szeptember 1., kedd 22:00

ANGLIA

Manchester United: A hírek szerint az MU is tárgyalásba kezdett a Bayerntől távozó Thiago Alcantarával, akit a Liverpool akar megszerezni, de még nem jutottak dűlőre a felek. A 29 éves spanyol válogatott középpályás magas fizetése miatt azonban eléggé aggódnak Manchesterben (Dagbladet) Az ajaxos Donny van de Beek megszerzése érdekében Jesse Lingardot és Andreas Pereirát is eladnák a Vörös Ördögök. A holland középpályás 5 évre írhat alá (Daily Mail) A Times szerint a United 37,5 millió fontot az RB Leipzig francia védőjéért, Dayot Upamecanóért is kifizetne.

Chelsea: Az állítólag már eladásra szánt és sokat kritizált spanyol/baszk kapus, Kepa Arrizabalaga szeretne a Kékeknél maradni és megharcolni a csapatba kerülésért. Frank Lampard viszont a Rennes hálóőrét, Edouard Mendy-t szemelte ki a helyére (Telegraph)

Leicester City: A Rókák hamarosan bejelenthetik az Atalanta 24 éves belga válogatott jobbhátvédjének, Timothy Castagnénak az érkezését (Fabrizio Romano)

Arsenal: A brazil Gabriel Magalhaes az Arsenal labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A londoni klub kedden jelentette be, hogy hosszú távú szerződést kötött a Lille-től megszerzett 22 éves középhátvéddel. Az angol sajtó úgy tudja, öt évre szóló megállapodást írt alá a korosztályos válogatott játékos, akiért körülbelül 27 millió fontot (10,7 milliárd forintot) fizettek. Mikel Arteta, a londoniak vezetőedzője szerint a csapatuk és konkrétan a védekezésük erősebbé válik Gabriel Magalhaes érkezésével, aki védőként számos kiemelkedő tulajdonsággal rendelkezik.

A futballista az előző szezonban alapembernek számított a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt, a francia bajnokságban pedig negyedik helyezett Lille-nél, amelyben 34 tétmérkőzésen lépett pályára. A Lille 2017-ben 2,7 millió fontért szerződtette a játékost, akit időközben fél-fél szezonra kölcsönadtak előbb a Troyes, majd a Dinamo Zagreb együttesének. (MTI)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: Az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetői személyes találkozón szeretnék meggyőzni a maradásról a hatszoros aranylabdás Lionel Messit. A katalán sztárcsapat kapitánya múlt héten jelentette be távozási szándékát, és bár a vezetőség a játékos édesapjával – egyben ügynökével – a héten ül tárgyalóasztalhoz, szeretnék, ha a támadóval is tudnának beszélni.

Egy, a klubhoz közel álló informátor szerint az argentin labdarúgónak a Barcelona kétéves szerződéshosszabbítást ajánlott, amely 2023 nyaráig kötné őt nevelőegyesületéhez. A megállapodásra hónapokkal ezelőtt mindkét fél rábólintott, Messi később változtatta meg elhatározását.

A Barcelona amellett, hogy az elmúlt idényben „csak” második lett a spanyol bajnokságban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a későbbi győztes Bayern Münchentől 8–2-re kapott ki. Az argentin sztár 11 nappal később közölte, távozni kíván a klubtól. Messi múlt vasárnap nem jelent meg csapata szezon előtti koronavírus-tesztelésén.

A támadó 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistája lett. Jelenlegi szerződése még egy évig érvényes, a játékos egy záradékra hivatkozva szeretne csapatot váltani, ez lehetővé tenné számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz. Csakhogy – a Barca tájékoztatása szerint – annak a határideje, hogy jelezze ilyen irányú szándékát, júniusban lejárt. A spanyol és az európai futballszezon rendszerint májusban ér véget, azonban a koronavírus-járvány miatt előbbi júliusban, utóbbi augusztusban zárult. A katalán egyesületnél a sajtó szerint Messi szerződésben foglalt 700 millió eurós kivásárlási árát tekintik kiindulási alapnak az esetleges tárgyalások során, ingyen távozásról pedig hallani sem akarnak. (MTI)

Az argentin TyC Sports szerint viszont a szerdai találkozót követően a Manchester City képviselőivel is egyeztetnek Messiék, akik arra készülnek, hogy meg tudnak egyezni a katalán klubbal a szakításról...

Sevilla: Hat év után visszatért Barcelonából Ivan Rakitic. A 32 éves, vb-ezüstérmes horvát válogatott középpályás négy évre írt alá régi-új csapatához - 2011 januárja és 2014 júniusa között már játszott Sevillában. Azt nem hozták nyilvánosságra, mennyiért váltott klubot.

Huesca: Újabb egy évig a La Liga újoncánál szerepel kölcsönben a Borussia Dortmund 19 éves támadó középpályása, Sergio Gomez.

OLASZORSZÁG

Juventus: Állítólag már másodszor egyeztettek a Barcelonából távozóban lévő Luis Suárez ügynökei a Juventus illetékeseivel. Sajtóhírek szerint az uruguayi csatár ugyanúgy 10 millió eurót keresne évente (nettó) az olasz rekordbajnoknál, mint a Barcelonában. (Gazzetta dello Sport)

Internazionale: Antonio Conte vezetőedző három korábbi játékosát, N'Golo Kantét, Emerson Palmierit és Olivier Giroud-t is elhozná volt klubjától, az angol Chelsea-től (Express)

AS Roma: Szerződést bontott az Arsenallal, és az AS Roma labdarúgója lett Henrih Mhitarjan. Az olasz klub egy hónapja bejelentette, hogy a következő szezon végéig meghosszabbította a 31 éves örmény légiós kölcsönszerződését, akit tavaly nyáron adtak át a londoniak. Előzőleg másfél éven át gyengén játszott az Arsenalnál, Rómában viszont elégedettek vele, az elmúlt idényben kilenc gólt rúgott és hat gólpasszt adott, így a leigazolása mellett döntöttek. A 86-szoros válogatott, hét nyelven beszélő Mhitarjan korábban megfordult a Sahtar Donyeckben, a Borussia Dortmundban és a Manchester Unitedben is. (MTI)

AC Milan: Hamarosan megszerezhetik a Real Madrid 21 éves támadó középpályását, Brahim Diazt, aki egy évre, kölcsönben érkezhet (Sky Sports)

Brescia: 2023-ig szerződést hosszabbíthatott klubjával a Milan által kiszemelt Sandro Tonali, de az "új Andrea Pirlónak" is nevezett 20 éves középpályása megállapodása alighanem része már a Milan-üzletnek (Calciomercato)

NÉMETORSZÁG

Bayern München: Végleg szerződtetnék az Intertől horvát szélsőjüket, Ivan Perisicet, aki 35 meccsen 7-szer volt eredményes a BL-győztes csapatban (Bild)

RB Leipzig: A korábbi hírek ellenére nézők előtt tarthatja meg a hazai szezonnyitót a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig labdarúgócsapata a Bundesliga 2020/2021-es idényében. A Bild napilap és a dpa hírügynökség szerint az FSV Mainz elleni mérkőzésre várhatóan 8400 szurkolót engednek be szeptember 20-án a Red Bull Arenába, ami 20 százalékos kihasználtságnak felel meg.

A mérkőzésre nem hoznak forgalomba jegyeket, a belépőket a bérletes rajongók között sorsolják ki, és a klub csak Szászország tartomány lakosaitól fogad el jelentkezéseket.

A bajnoki bronzérmes, Bajnokok Ligája-elődöntős RB Leipzig néhány héttel ezelőtt higiéniai óvintézkedéseket tartalmazó tervezetet terjesztett a következő szezonra vonatkozóan a városi járványügyi hatóság elé, amely ezt elfogadta. A lipcseiek eredetileg 20 ezer nézővel számoltak, de még a mostani elképzelés is módosulhat a koronavírus-helyzet függvényében.

Múlt csütörtökön Angela Merkel kancellár azt javasolta, hogy december 31-ig csak zárt kapus mérkőzéseket rendezzenek a német Bundesligában, mert a nagy tömegeket vonzó sportrendezvények lebonyolítására vonatkozó tiltásnak szerinte az év végéig érvényben kellene maradnia. Horst Seehofer belügyminiszter viszont úgy vélekedett, korlátozott számban be lehetne engedni szurkolókat a bajnoki futballmeccsekre. A kancellár végül abban állapodott meg a tartományi miniszterelnökökkel, hogy munkacsoportot állítanak fel, amelynek az lesz a feladata, hogy október végéig kidolgozza az országos sporteseményekre a nézők beengedésének feltételeit. Ez elvileg azt jelenti, hogy a Bundesliga-meccseket addig az időpontig zárt kapuk mögött rendezik meg. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Edzőváltás
Szekeres Tamás távozott a BVSC-Zuglótól, újra Kincses Ádám irányítja az együttest.
ETO FC
Borbély Balázs
Borbély Balázs váltja Kuznyecov Szergejt a másodosztályú ETO élén.
Légiósok
Tamás Márk
Azeri sajtóhír szerint a ciprusi, a lengyel és a román élvonalból csábítják a Neftci Baku magyar labdarúgóját.
Tovább az összes átigazoláshoz