A magyar rekordot jelentő 70 millió euróért Liverpoolba igazolt Szoboszlai Dominik várható liverpooli "menüjének" fogásait a mindmegette.hu gyűjtötte össze. A Liverpoolhoz 2016-ban csatlakozott étkezési tanácsadó, a német Mona Nemmer gondosan ügyel majd arra, hogy a csapat játékosai - így a magyar válogatott csapatkapitánya is - a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jussanak.
Minden csapattag, így majd Szoboszlai is, rendszeresen találkozik a táplálkozási szakértővel és egyeztet az étrendjéről. Nemmer minden mérkőzésen ott van, hogy megbizonyosodjon arról, a csapat az ő előírásainak megfelelő ételeket kapja.
Nemmer - aki korábban a Bayernnél is dolgozott hasonló szerepkörben, még Pep Guardiola idején - egyik fontos és szigorú követelménye az, hogy a liverpooli labdarúgók az ebédlőben lassítsanak, tegyék le a telefonjainkat, lassabban egyenek, élvezzék az étkezéseket. A tanácsadó az étrend kialakításakor figyelembe veszi a sportoló testzsírszázalékát, az anyagcseréjét és azt, hogy milyen ételeket szeret. A labdarúgóknak kötelező napi négyszer enniük, és helyben termesztett élelmiszereket fogyaszthatnak.
A húsokat minimális fűszerezéssel készítik el a Pool csapattagjainak. Az olajban sütés kizárt, párolt húsokat fogyasztanak a játékosok. Nemmer a halat és vadat Skóciából, a többi húsfélét pedig a közelben lévő, szabadon tartott biogazdaságokból szerzi be. A futballisták szénhidrátként legtöbbször rizst és burgonyát esznek, az étkezések mellé sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak.
A Liverpool csapatkonyháján frissen facsart leveket isznak, ezenkívül mindig van az étkezőben kitéve dióféle, granola és egy salátás részleg is. Szoboszlaiék nem ehetnek előregyártott készételeket és mártásokat sem. A salátaönteteket, szószokat is a Liverpool konyháján készítik el nekik. A desszertekhez pedig mandulatejet, kiváló minőségű kakaót és melaszt használnak. A mérkőzések szünetében pedig cukorkák helyett koffeines almalevet kínál a játékosoknak, hogy energikusak legyenek. - írja a gasztro-portál.