A másnaposság elkerülésének legegyszerűbb módja az alkohol elkerülése, és alkoholmentes alternatíva választása az iDrinks kínálatából. Pezsgők terén jó választás például a Törley alkoholmentes pezsgő, a Törley alkoholmentes rosé pezsgő és a BB alkoholmentes pezsgő. A sörök esetében pedig a Gösser natur zitrone alkoholmentes variáció a legjobb.
A legfontosabb a hidratáció
Az alkohol a szervezetbe kerülve elkezd lebomlani, és káros termékeket termelni. Kellemetlen émelygés, gyötrő hányinger és iszonyú fejfájás jelentkezik, ha a kelleténél többet iszunk. Ráadásul mindez kiegészülhet étvágytalansággal, ingerlékenységgel, fáradékonysággal, koncentrációs zavarokkal és hang- vagy fényérzékenységgel. A következő tanácsok segíthetnek az említett tünetek enyhítésében.
A legfontosabb a megelőzés. Rengeteg kellemetlenségtől tudnak megkímélni a megfelelő óvintézkedések. A legfontosabb a hidratáció, az iszogatás előtti 48 órában érdemes minél több vizet fogyasztani. Egy átlagos napon körülbelül 8 pohár vizet célszerű inni, ezt javasolt megduplázni azokon a napokon, amikor alkoholfogyasztásra kerül sor. Továbbá az ivás közötti szünetekben is érdemes minél több vizet fogyasztani, és természetesen másnap is. A víz mellett jó választás a mentatea, valamint a gyömbéres és a citromos víz.
Zsíros ételek fogyasztására célszerű sort keríteni az iszogatás előtt
A hidratálás mellett az iszogatás előtt javasolt zsíros ételeket fogyasztani, hiszen így lassítani lehet az alkohol felszívódását. Egészséges zsírforrás például a dió, az avokádó és a mandula. A legfontosabb, hogy éhgyomorra nem szabad inni. A másnaposság során érdemes enni még az étvágytalanság ellenére is.
Kiváló választás ezeken a napokon a leves és a gyümölcs, például a zöldséges húsleves és a banán. Ezek az alkohol eredményezte káliumveszteséget visszaállítják. A tojásos és a káposztás ételek is kiváló választásnak bizonyulnak a másnaposság ellen. Mindemellett érdemes a pálinkázás vagy a whiskyzés előtt a vitaminbevitelre is figyelni.
Nem érdemes keverni a különböző italfajtákat
Célszerű okosan bánni az alkohollal. Kevesebb másnaposságot okozó anyagot és színezéket tartalmaz például a fehérbor, a vodka és a világos alkoholok. A sötétebb italok pedig többet, például a whisky, a rum és a vörösbor. Természetesen a nagyobb mennyiség is gyötrelmesebb másnapot eredményez. További tanács, hogy nem érdemes keverni a különböző italfajtákat az iszogatás során, érdemes egyetlen alkoholfajtát fogyasztani.
Másnaposság során a koffeint is érdemes kerülni, mert még jobban kiszárítja a szervezetet. Ráadásul nagy mennyiségben a fejfájást is felerősítheti, nem segít a szervezetnek harmonikus állapotba kerülni.